Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80
Offerte aanvraag

Culturele Business Dag

Het Hybride Event voor MT-leden in de culturele sectoren

De behoefte aan contact tussen directies en MT-leden in de culturele sectoren, creatieve industrie en bedrijven is nu groter dan ooit te voren. Amerpodia, ABN AMRO en Marc Noyons & Partners willen in deze behoefte faciliteren. Op 25 juni 2020 van 10:30 – 12:00 uur, nodigen wij vertegenwoordigers uit de museale wereld, podiumkunsten, film, creatieve industrie en bedrijven die zich verbonden voelen met de culturele sector uit voor een webinar. Er is ruimte om kort terug te blikken, maar de focus ligt nadrukkelijk op vooruitkijken, inspireren en het leggen van nieuwe contacten.

Bekijk de livestream hier:

Hanneke Hansen

Hoofd Development & corporate partnerships

Meld je nu aan

In samenwerking met:

Het programma

Hans de jong

We trappen af met een keynote van Hans de Jong, president van Philips Nederland, voorzitter van de RvC van het Muziekgebouw Eindhoven en lid van de Taskforce AI, waarin hij reflecteert op de koerswijzigingen van Philips in de afgelopen jaren, hoe deze inzichten gebruikt worden in deze coronacrisis en mogelijk als inspiratie kan dienen voor  de culturele sector en creatieve industrie.

 

Aan tafel

Clayde Menso

Vervolgens gaan onder leiding van Clayde Menso, algemeen directeur van Amerpodia, verschillende vertegenwoordigers uit de culturele sector met elkaar in gesprek. Menso is algemeen directeur van Amerpodia B.V. Voorheen was hij vier jaar directeur-bestuurder van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en zes jaar programmamanager Cultuur bij Stichting DOEN.

Guy Weizman
Guy Weizman

Guy Weizman is sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en leidt vanuit Theater de Machinefabriek in Groningen naast het Noord Nederlands Toneel ook nog altijd het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni.

Erik Kuperus

Erik Kuperus is een creatieve systeemdenker die altijd op zoek is naar oplossingen binnen de situatie zoals die is. De basis hiervoor is gelegd door meer dan 25 jaar professioneel improvisatie cabaret te spelen. Vanuit zijn rol bij live-events is hij doorgegroeid tot event-designer, met als belangrijkste opdracht: ‘ hoe laat je bezoekers ervaren wat je ze wil duidelijk maken?’

Adriaan Dönszelmann

Adriaan Dönszelmann – Zakelijk Directeur Van Gogh. Na afronding van zijn studie Planologie & Demografie aan de Universiteit van Amsterdam in 1997, werkte Adriaan Dönszelmann (1972) ruim tien jaar in het bedrijfsleven op diverse (financiële) leidinggevende posities bij Unisys, Logica, Telfort / British Telecom en Deloitte.

Roy Cremers
Roy Cremers

Roy Cremers is sinds 2004 actief in de cultuursector; werkte bij Stedelijk Museum en Foam en richtte vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) crowdfundingplatform voordekunst.nl op met als belangrijkste doelstellingen het stimuleren van ondernemerschap bij makers en het vergroten van publiek draagvlak voor kunst en cultuur. Na tien jaar voordekunst maakte hij eerder dit jaar ruimte en is sinds mei zelfstandig adviseur in de creatieve en culturele sector.

Jeroen Hofhuis
Jeroen Hofhuis

Jeroen Hofhuis is senior relatiemanager bij Instituten & Charitas van ABN AMRO MeesPierson. Deze afdeling is gespecialiseerd in financiële dienstverlening aan maatschappelijke organisaties. Jeroen bedient vooral relaties binnen de kunst en cultuur. Zowel musea als vermogensfondsen adviseert Jeroen op gebieden zoals o.a. endowment funds, ANBI wet-en regelgeving, vermogensbeheer en fondsenwerving.

Bero Beyer
Bero Beyer

Bero Beyer (1970) is sinds 1 maart 2020 directeur/bestuurder van het Nederlands Filmfonds, dat als belangrijkste taak heeft het stimuleren van films van eigenzinnige kwaliteit die kunnen uitblinken én ruimte bieden aan filmmakers om hun handschrift en cinematografische visie tot bloei te laten komen.

Titia Haaxma

Titia Haaxma heeft ruim 20 jaar ervaring in het leiden van veranderprocessen en het smeden van samenwerkingsverbanden. Zij vindt het mooi om met anderen na te denken over wat er aan de hand is en nieuw bedachte wegen tot realiteit te maken

 

 

 

Slotwoord:

Het programma wordt afgesloten met de reflectie van Abdelkader Benali.

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali is schrijver en programmamaker. Hij heeft zich op vele literaire terreinen onderscheiden met zijn romans, gedichten, essays en toneelstukken. Vorig jaar publiceerde hij zijn roman De weekendmiljonair. Voor zijn verdiensten voor het enthousiasmeren van jonge mensen voor de literatuur werd hij onderscheiden met de Gouden Ganzenveer 2020. Abdelkader Benali woont en werkt in Amsterdam en is vader van twee dochters, Amber en Hannah.

 

 

Evenement anno nu

De uitdagingen die een event met een 1,5-meter-opstelling met zich meebrengt, vragen om meer creativiteit. Dankzij de vier sfeervolle panden van Amerpodia, kunnen we ook met weinig middelen een decor bieden voor een offline evenement dat ook online goed ontvangen zal worden. Dit noemen wij Hybride Events: een concept dat ons niet vreemd is aangezien Amerpodia dit voor de culturele programmering al ver voor de COVID-19 crisis eigen had gemaakt.

Kom meer te weten