Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80

Helga Delaere Hoofd Development en Innovatie Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde

Helga Delaere is sinds februari aangesteld als Hoofd Development & Innovatie bij Amerpodia, de organisatie achter cultuurhuizen de Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Helga zal een belangrijke rol gaan spelen in de zakelijke ontwikkeling van de cultuurhuizen en in de verbinding met nieuwe fondsen, partners en sponsoren.  

Helga Delaere was eerder onder andere werkzaam als directeur van New Silk Roads, een internationale organisatie die sociale ondernemingen en organisaties helpt bij het vergroten van hun succes en impact. Ook was zij projectleider van de eerste Nationale Conferentie Brede Welvaart voor het topbestuur van Nederland in 2022 . Het samenbrengen en activeren van uiteenlopende organisaties en bedrijven voor een gezamenlijke sociale missie staat centraal in haar werk. 

De Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde zijn organisatorisch gebundeld in Amerpodia. De ambitie van Amerpodia is om een substantiële bijdrage te leveren aan het culturele en maatschappelijke leven binnen en buiten Amsterdam en de podia te laten groeien tot toonaangevende centra in Nederland, waar kunst, reflectie, ontmoeting en debat over actuele thema’s samenkomen. De aanstelling van Helga als Hoofd Development & Innovatie is een belangrijke stap in het realiseren van die ambitie. Amerpodia ziet daarin ook veel potentie in samenwerkingen met gelijkgestemde organisaties. 

Pepijn Kuyper, directeur Amerpodia: Ik ben blij met de komst van Helga binnen ons team. We werken bij Amerpodia al samen met een aantal mooie organisaties, en op dat gebied liggen nog veel kansen. We willen de banden aanhalen met partners in de stad en het land om tot mooie nieuwe samenwerkingen te komen. Ik kijk er naar uit om samen met Helga aan die relaties te bouwen.