Direct telefonisch contact: +31 (0) 20 589 1680

Junior Programmamaker / Redacteur

Wij zijn Amerpodia, een Amsterdamse culturele familie bestaande uit Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater. Met onze programma’s kaarten we maatschappelijke ontwikkelingen aan en hierdoor proberen we nieuwe perspectieven te geven op de wereld waarin we leven.

Wellicht ken je ons van Skin Deep, Robots & Romans, What ISH Gender, It’s the Food, My Friend, Moderne Fabels (Felix X Artis) of De Avond van de Filosofie? Zomaar een greep uit de vele voorstellingen, debatten, workshops en lezingen die wij organiseren. Voor het bedenken én maken van onze programma’s zoeken we twee jonge, creatieve redacteuren

Loop jij over van interessante en vernieuwende programma-ideeën? Is het jouw droom om zelf, of samen met onze partners, programma’s te maken? Lees dan snel verder want met de opening van Felix Meritis in het vooruitzicht, hebben we ruimte voor twee junior Programmamakers/Redacteuren!

 

Wat ga je doen?
Als Programmamaker/Redacteur bedenk en maak je publieksprogramma’s binnen jouw expertisegebied. Vaak doe je dat samen met inhoudelijke partners en regel je zelf externe financiering. Je zoekt actief naar de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw domeinen, je snapt je publiek en je weet hen te bereiken. Er is in deze functie expliciet ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Tegelijkertijd krijg je de kans ervaring bij senior programmamakers op te doen. Ons programmateam bestaat uit vier programmamakers en een afdelingshoofd, ieder met eigen focus binnen de vier Amerpodia. We werken inhoudelijk veel samen en maken programma’s voor alle vier de huizen.

Jij:

  • bent super nieuwsgierig en hebt een scherp oog voor brede maatschappelijke en/of culturele ontwikkelingen
  • hebt sterke ideeën over hoe urgente thema’s te vertalen naar podium-en publieksprogramma’s
  • bekijkt de wereld vanuit een journalistieke bril en/of je bent een creatieve concept bedenker
  • bent in staat je snel te verdiepen in een onderwerp en prikkelende invalshoeken te bedenken
  • bent expert (in de dop) op één of meerdere van de volgende terreinen: technologie, creatieve industrie, taal & letteren, politiek, media, wetenschap of kunst in brede zin
  • je kan goed organiseren, bent ondernemend en flexibel van geest
  • brengt een eigen netwerk mee in onze organisatie.
  • hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en 1-5 jaar relevante werkervaring;

Herken jij je in bovenstaande omschrijving…? Dan ben je onze gedroomde nieuwe collega!

Wij bieden:
Een interessante en uitdagende baan op prachtige locaties in een dynamische omgeving in ons team Programmering. Het gaat om een parttime contract op basis van 4 dagen (0,8 fte) bij een 36-urige werkweek tegen een salaris tussen de €1.834 en €2.733 (e.e.a. afhankelijk van ervaring en opleiding) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast heb je (gratis) toegang tot onze programma’s, krijg je de mogelijkheid tot het volgen van trainingen om je verder te ontwikkelen.

Geïnteresseerd?
Stuur vóór 8 juli je CV en motivatie naar: sollicitaties@amerpodia.nl t.a.v. Rozemarijn Vermeulen. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Esther Gaarlandt (hoofd Programmering) via esther.gaarlandt@amerpodia.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 11 en 12 juli a.s.

Amerpodia ambieert een inclusieve organisatie te zijn. Bij de samenstelling van onze teams letten we daar expliciet op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.