Direct telefonisch contact: +31 (0) 20 589 1680

Maitre D’ Restaurant Felix

De voormalige herensociëteit aan de Keizersgracht staat in de steigers om klaar te stomen als moderne gastvrije locatie van de toekomst. Op de plek waar Napoleon het bal opende en Ramses Shaffy de sterren van de hemel zong, kan jij nu de volgende zijn die er geschiedenis gaat schrijven. Ben jij de nieuwe Maitre/Maitre D’ bij Restaurant Felix?

Over Amerpodia

Amerpodia verenigt Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater. Deze vier historische panden in het hart van Amsterdam, hebben elk een geheel eigen identiteit en een eigen verhaal. Met als gemene deler de ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan het culturele en maatschappelijke leven van Amsterdam en ver daarbuiten. Om zo als een krachtig collectief op te treden met een inspirerend publieksprogramma en met een uitstekende service en faciliteiten voor evenementen die in ieder huis van een even uitmuntend niveau zijn.

Functieomschrijving en werkzaamheden

De ideale Maitre/Maitre D’ heeft alles onder controle en is het aanspreekpunt voor de gasten, hiernaast heeft onze ideale kandidaat:

  • Meerdere jaren ervaring als (assistent) Maître of Maître D’;
  • Leidt het bedieningsteam met de juiste communicatie;
  • Verzorgt de gasten tot in de puntjes en streeft altijd naar de beste resultaten;
  • Deelt kennis met het bedieningsteam en geeft trainingen en uitleg;
  • Organiseert een wekelijks teamoverleg voor zowel het managementteam als het bedieningsteam;
  • Streeft naar perfectie en kwaliteit;
  • Denkt oplossingsgericht;
  • Is omzetgericht en gewend aan werken met targets;
  • Weet hoe je duidelijke overzichten verstrekt om vooruitzichten betreffende omzet van Restaurant Felix inzichtelijk te krijgen;
  • Communiceert met het team van het restaurant en het team van de keuken voor de beste samenwerking;
  • Garandeert dat de werkomgeving fijn en veilig is met behulp van HACCP-standaarden;
  • Koopt alle benodigdheden voor het restaurant in;
  • Heeft contact en overlegt met de leveranciers om zo de productkennis bij te houden en de beste deals te sluiten;
  • Is ervaren met verkooptechnieken en timemanagement;
  • Stelt de wijnkaart samen en koopt deze in  (in samenwerking met de sommelier);
  • Houd de trends bij op het gebied van gastvrijheid;
  • Spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Wie ben jij:

  1. Service op het hoogste niveau
    Service en Details zijn voor jou als schering en inslag. Dat kleine beetje extra kan net het verschil maken om gasten een geweldige avond te bezorgen en jij weet precies welke aspecten daarvoor belangrijk zijn. Je hebt ook al een aantal jaar ervaring als (assistent) Maître of Maître D’ .
  2. Kennis van wijn en spijs
    Passie voor eten en drinken is een must als Maître D’. Jouw kennis over ingrediënten, smaken en hoe deze te combineren zorgen ervoor dat gasten gastronomisch optimaal kunnen genieten.
  3. Leiderschap
    Jij staat aan het roer van Restaurant Felix en begeleidt het bedieningsteam naar het hoogste niveau. Samenwerken en communiceren zijn jou op het lijf geschreven.
  4. Passie
    Lange werkdagen en bovenmaats presteren? Jij draait er je hand niet voor om.
  5. Business management
    De werkzaamheden houden niet op bij het vertrek van de laatste tafel. Jouw controle over de bestellingen, werkschema’s en een restaurant dat tot in de puntjes verzorgd is, zorgen ervoor dat alles tijdens openingstijden vlekkeloos verloopt.

Wij bieden jou:

  • Een veelzijdige baan in een van de mooiste panden van Amsterdam, onderdeel van Amerpodia;
  • Werken met een jong team van culinaire artiesten;
  • Een dynamische en creatieve werkomgeving;
  • De mogelijkheid om je eigen team samen te stellen;
  • Een marktconform salaris;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Kosteloos bijwonen van openbare evenementen op de Amerpodia locaties.

Ben je geïnteresseerd? Mail voor 30 augustus naar Paul de Callafon: Paul.deCallafon@amerpodia.nl  Bel voor inhoudelijke informatie met betrekking tot de functie met Paul de Callafon (Hoofd Horeca): 020 5891680.

De gesprekken zullen medio september plaatsvinden, de functie start rond 15 november.

Reageer direct

Laat je gegevens achter en reageer direct op deze vacature