Direct telefonisch contact: +31 (0) 20 589 1680

Sommelier Restaurant Felix

Dat wijn is op zich al een prachtig product is, hoeven we jou niet te vertellen. Evenmin dat de combinatie van goede wijn met goed eten, een geweldige ervaring is. Jouw kennis over ingrediënten, smaken en hoe deze te combineren zorgen ervoor dat gasten gastronomisch optimaal kunnen genieten. Ben jij de nieuwe Sommelier van Restaurant Felix?

Over Amerpodia

Amerpodia verenigt Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater. Deze vier historische panden in het hart van Amsterdam, hebben elk een geheel eigen identiteit en een eigen verhaal. Met als gemene deler de ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan het culturele en maatschappelijke leven van Amsterdam en ver daarbuiten. Om zo als een krachtig collectief op te treden met een inspirerend publieksprogramma en met een uitstekende service en faciliteiten voor evenementen die in ieder huis van een even uitmuntend niveau zijn.

Functieomschrijving & werkzaamheden:

  • Selecteren, presenteren en serveren van de beste wijnen van over de hele wereld en het opstellen van de wijnkaart in samenwerking met de Maître D’;
  • Het regelmatig herzien van de wijnlijst om vervolgens deze aan te passen waar nodig. Hierbij bedenk je ook passende wijnarrangementen op basis van het menu;
  • Kennis hebben van digestieven (whisky, cognac, armagnac, likeuren, etc.);
  • Je organiseert en neemt deel aan proeverijen om zo je eigen kennis en de kennis van het hele Restaurant Felix team op pijl te houden;
  • Woont het wekelijk overleg van het managementteam en het bedieningsteam bij;
  • Kennis delen en adviseren van gasten tijdens het maken van hun keuzes;
  • Het team adviseren in verkooptechnieken rondom wijn-spijs-combinaties;
  • Beheren en inkopen van de wijnvoorraad samen met de Maître D’;
  • Gericht op omzet presteren en als verlengde hiervan regelmatig overzichten verstrekken met hierin vooruitzichten van de drankenverkoop van Restaurant Felix;
  • Het banqueting team helpen met wijnadvies voor evenementen;
  • Contact en overleg met de wijnleverancier voor het bijhouden van productkennis en het sluiten van de beste deals;
  • Op de hoogte zijn van de laatste trends binnen de wijnwereld;
  • Spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Wie ben jij:

  • Kennis van wijn: Een diner zonder wijn bestaat voor jou niet. Het is één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste onderdeel en dit moet met veel kennis en zorg uitgekozen worden. Het is dan ook een voordeel als je in het bezit bent van certificaten.
  • Business management: De werkzaamheden houden niet op bij het vertrek van de laatste tafel. Jouw controle over de bestellingen, wijnkaart en een verzorgde wijnkast, zorgen ervoor dat gasten altijd de juiste wijn krijgen.
  • Passie: Lange werkdagen, presteren en altijd met de volle 100%. Jij draait er je hand niet voor om.

Wij bieden jou:

  • Een veelzijdige baan in een van de mooiste panden van Amsterdam, onderdeel van Amerpodia;
  • Werken met een jong team van culinaire artiesten;
  • Een dynamische en creatieve werkomgeving;
  • De mogelijkheid om je eigen team samen te stellen;
  • Een marktconform salaris;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Kosteloos bijwonen van openbare evenementen op de Amerpodia locaties.

Ben je geïnteresseerd? Mail voor 30 augustus naar Paul de Callafon: Paul.deCallafon@amerpodia.nl. Bel voor inhoudelijke informatie met betrekking tot de functie met Paul de Callafon (Hoofd Horeca): 020 5891680.

De gesprekken zullen medio september plaatsvinden, de functie start rond 15 november.

Reageer direct

Laat je gegevens achter en reageer direct op deze vacature