Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80

Pepijn Kuyper nieuwe directeur de Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde

Pepijn Kuyper start per 1 februari als directeur bij Amerpodia, de organisatie achter de Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Kuyper (44 jaar) volgt daarmee Clayde Menso op die eerder dit jaar is overgestapt naar Internationaal Theater Amsterdam als directeur. Kuyper was tot voor kort nog zakelijk directeur bij het Nederlands Film Festival.  Daarvoor werkte hij onder andere bij film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam en filmtheater en debatcentrum LUX in Nijmegen.

Sinds het vertrek Menso in april 2022 is Mark de Kruijk tijdelijk aan het roer als interim-directeur. Met de komst van Kuyper is er nu een definitieve opvolger gevonden.

Drie culturele podia

De Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde hebben ieder een bijzondere historische, culturele en monumentale functie in Amsterdam. De drie podia zijn sinds 2016 organisatorisch gebundeld in Amerpodia B.V., een dochteronderneming van Amerborgh, een beheermaatschappij met een aanzienlijke portefeuille in kunst, cultuur en media.

De ambitie van Amerpodia is om de drie podia een nog steviger positie in het nationale maatschappelijke en culturele leven te geven en hen te laten groeien tot toonaangevende centra in Nederland, waar kunst, reflectie, ontmoeting en debat over actuele thema’s samenkomen.

Pepijn Kuyper: “De cultuurhuizen verenigt binnen Amerpodia kennen een rijke historie en staan middenin de samenleving met een breed en divers programma. Het zijn broedplaatsen waar publiek, (jonge) makers en innovators actief kunnen deelnemen en over grenzen mogen gaan. Dergelijke plekken zijn zeer nodig – zeker in deze tijd. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team van  Amerpodia verder te bouwen aan de ontwikkeling van deze bijzondere plekken. We zetten de deuren wagenwijd open voor mensen die kansen zien en verschil willen maken!”