Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80

Q&A met de chef-kok van Amerpodia, Henri Musch

De missie van chef-kok Henri Musch is om Amerpodia naar een nog hoger niveau te tillen. Henri en zijn team verwennen uw gasten graag met overheerlijk eten en drinken naar ieders smaak: van een eenvoudige, stevige lunch tot experimentele cateringconcepten.


Wat heeft je ertoe aangezet om bij Amerpodia te komen werken?

– Ik was op zoek naar een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen en die heb ik hier gevonden. Met vier verschillende locaties en tientallen verschillende soorten evenementen gebeurt er elke dag wel iets nieuws. 

Wat zijn jouw plannen hier?

– Mijn grootste plan is om een cateringconcept te ontwikkelen dat de vier gebouwen verenigt en dat tegelijkertijd de unieke persoonlijkheid van elk huis behoudt. De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde zien er bijvoorbeeld heel verschillend uit: ze trekken verschillende mensen en verschillende soorten evenementen aan. Tegelijkertijd zijn het allebei historische locaties met een rijk cultureel erfgoed, die worden verenigd door een vergelijkbare missie en visie. Het is mijn doel om de catering bij Amerpodia naar een hoger plan te tillen en de verschillen van de huizen te weerspiegelen, waarbij het idee van één universeel concept behouden blijft.

Op welke evenementen werk je het liefst?

– Ik vind ze allemaal leuk, maar drie- of viergangendiners zijn zeker mijn favoriet. Ik vind het fijn om hele menu’s te koken. Dan krijg je de kans om je creativiteit de vrije loop te laten. 

Diner in Oosterhuiszaal in Rode Hoed

 

Wat is het meest bevredigende deel van jouw werk?

– Om eerlijk te zijn vind ik alles aan mijn werk geweldig. Als ik in de keuken ben, ben ik een ander mens. Ik voel me als een vis in het water: ik hoef niet na te denken over wat ik hierna moet doen, alles gaat vanzelf, dat voelt goed. Tegelijkertijd vind ik het werk achter het koken ook leuk: het bedenken van nieuwe recepten, het plannen van menu’s, het inschatten van de waarde van ons werk. Ik vind het leuk om met mijn team te werken, planningen voor ze te maken en te analyseren op welke plek iemand het best tot zijn recht komt.

Hoe weet je dat je het goed hebt gedaan?

– Voorafgaand aan een evenement heb ik altijd een beeld van hoe ik wil dat het gaat. Als de werkelijkheid strookt met dat beeld, als alles soepel verloopt, mijn team perfect omgaat met de situatie en de gasten het naar hun zin hebben, dan ben ik tevreden. Dat betekent dat ik het goed gedaan heb en dat het een goede dag was.

 

 

Wat is je favoriete keuken?

– De Franse keuken.

Wat is je favoriete gerecht?

– Rauwe langoest.

Welke chef-kok bewonder je het meest?

– Joris Bijdendijk, hij is chef-kok bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Ik bewonder zijn stijl: hij blaast oude recepten nieuw leven in door ze te combineren met de nieuwste trends.

Diner in Zuilenzaal, in Compagnietheater

 

Wilde je als kind al chef-kok worden?

– Niet echt. Maar toen ik 14 was, lag mijn moeder in het ziekenhuis en mijn vader kon niet koken. Ik moest het wel zelf doen. Ik vond het wel leuk en twee jaar later ben ik professioneel gaan koken.

Heb je tips voor het organiseren van een perfect evenement?

– Alles begint met communicatie. Het gaat niet alleen om praten met je naaste collega’s, maar om alle onderdelen van de organisatie. Iedereen moet op één lijn zitten. Het allerbelangrijkst is dat je dol moet zijn op je werk. Plezier hebben tijdens je werk is essentieel om succesvol te zijn. 


Bent u nieuwsgierig geworden naar de catering van Amerpodia? Vul dan het onderstaande formulier in of neem telefonisch contact met ons op: +31 20 589 16 80

Laura

Sales & Events Manager

Kan ik je helpen?

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je terug om al je vragen te beantwoorden