Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80

Rode Hoed decor voor intieme Candlelight Concerten

Rode Hoed decor voor intieme Candlelight Concerten

Bij een bezoek aan de Rode Hoed op de bekende Keizersgracht in Amsterdam zou je niet verwachten dat achter de gevels van dit monumentale gebouw de grootste voormalige schuilkerk van Nederland staat. Tegenwoordig is het een podium voor verdieping, debat en inspiratie, én een geliefde locatie voor evenementen die sfeer en karakter zoeken.

Een rood hoedje in de gevel herinnert aan de aanvankelijke bestemming van het pand: een hoedenmakerij. In de tuin verrees in de zeventiende eeuw een Remonstrantse Schuilkerk, die tot in de jaren vijftig dienst deed. Sommigen herinneren zich de Rode Hoed als locatie waar spraakmakende tv programma’s zijn opgenomen, zoals de Wie is de Mol finale 2022 of de RTL lijsttrekkersdebatten voor de Tweede Kamer verkiezingen.

Sinds 2015 is de Rode Hoed samen met Felix Meritis en De Nieuwe Liefde een sterk collectief van drie cultuurhuizen onder de naam Amerpodia waar bijzondere programma’s worden gemaakt die bijdragen aan het culturele en maatschappelijke leven binnen Amsterdam en daarbuiten. Daarnaast worden de locaties verhuurd voor congressen, zakelijke evenementen en publieksvoorstelling. Voor 2023 mogen we volgens Dennis Scheffers, Salesmanager, op dat laatste vlak veel moois verwachten van Amerpodia.

Candlelight Concerten

Het is een van de redenen dat de De Candlelight Concerten van Fever, die als doel hebben om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een breed publiek hier zo goed passen. Dennis: ‘Fever organiseert wereldwijd concerten van bekende muziekensembles op unieke locaties en de Rode Hoed leent zich hier uitstekend voor.’ Het doel van Candlelight Concerten is een unieke beleving geven aan hun bezoekers. En dat is precies wat de Rode Hoed ze biedt. Bij deze intieme live-concerten, die verlicht worden met duizenden (led) kaarsen, draait het zeker niet alleen om klassieke muziek van componisten, zoals Beethoven, Mozart en Vivaldi. De programma’s omvatten ook een grote verscheidenheid aan thema’s en genres buiten klassieke muziek, zoals jazz, pop, filmsoundtracks en ballet en eerbetoon aan de grootste hits van hedendaagse artiesten zoals Queen, Coldplay en Taylor Swift. Het maakt de intieme Candlelight Concerten toegankelijk voor een zeer gevarieerd publiek.

Amerpodia –  3 iconische cultuurhuizen

Maar ook de andere panden van Amerpodia lenen zich goed voor events die zich willen onderscheiden. Neem het indrukwekkende pand en verhaal van Felix Meritis- in 1777 opgericht als genootschap van ondernemers, wetenschappers, kunstenaars, en filosofen – een must-see.

Met onder meer de jaarlijkse uitreiking van de Libris Literatuurprijs en de business to business programma’s van Amsterdam Dance Event en IDFA, huisvest ook deze Amerpodia locatie een bekende reeks aan special events. Gezien het bijzondere karakter en verhaal van alle drie de cultuurhuizen, gekoppeld aan een ijzersterke programmering, is verdere groei een kwestie van tijd.