Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80
Offerte aanvraag

Terugblik op een geslaagde nieuwe editie van Amsterdam Fashion Week

AFW Studio bruiste in het hart van Amsterdam. Amsterdam Fashion Week bood met dit nieuwe concept een platform voor mode, creatie, inspiratie en bovenal artistiek talent in het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal. Samen met Danie Bles, eigenaar van Amsterdam Fashion Week, blikken we terug op een geslaagd weekend.

“We waren direct verkocht toen we het Compagnietheater bezichtigd hadden.”, lacht Bles, wanneer wij haar vragen waarom ze juist voor deze locatie koos. Ze wilde een plek creëren waar men mode ervaart zodat bezoekers op interactieve wijze geïnspireerd worden. Het ging er meer om dat verschillende creative mode disciplines in zijn totaliteit aan de bezoekers presenteerde. Of dat gelukt is? Zeker!

Het multidisciplinaire karakter van AFW Studio was ongekend. Zo lanceerde de studio The New Originals haar magazine Original Courant waarin te lezen is waar zij hun inspiratie vandaan halen. Daarnaast kon de bezoeker ook zijn creativiteit kwijt in de interactieve pagina’s van het magazine. Wrangler Icons presenteerde hun nieuwe lijn van originele jeans, t-shirts en jasjes met kleurwassingen. Door de slijtage brengt hun nieuwe lijn ons dichterbij iconen als Freddy Mercury, Bob Marley en Blondy.

De visuele zintuigen werden tijdens AFW Studio niet alleen door de catwalk geprikkeld, maar ook door de expo Manipulator. De expo deed de bezoeker nadenken over de (her)definiëring van mode anno 2019 door middel van manipulatie van het zicht van de bezoeker. Keva Fragrances  beteugelde het genot van de reuk in haar Parfume Lab. Inhakend op de hedendaagse definitie van mode speelden ByDanie Vintage Store & Salon Heleen Hülsmann in hun expo met vintagekleding.

De samenwerking tussen AFW Studio x Compagnietheater bleek in goud gegoten. “De opties en de flexibiliteit van het pand waren ongelimiteerd”, zegt Bles. Ze transformeerde het Compagnietheater tot het evenbeeld van haar visie voor deze AFW Studio-editie. Het ultieme doel om een perfecte beleving te geven aan het nieuwe label AWF Studio.

Zelf een evenement organiseren in het Compagnietheater?
Vraag wat de mogelijkheden zijn voor jouw evenement!