Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95

Felix, de stoel

Dinsdag 9 april is de Milan Design Week 2019 van start gegaan. Hier is een nieuwe stoel van Nederlands design gepresenteerd: Felix. Geïnspireerd op en speciaal ontworpen voor Felix Meritis. Zit jij straks ook op de Felix stoel?

Ronnie Weessies van architectenweb.nl is in Milaan en beschreef de stoel als volgt:

De Felix Chair is een stapelbare, schakelbare en gestoffeerde stoel, die is ontworpen voor de culturele instelling Felix Meritis in Amsterdam. Begin volgend jaar wordt het pand aan de Keizersgracht na een grondige renovatie en naar interieurontwerp van i29 heropend.

Felix is een Latijnse naam die ‘gelukkig, gelukbrengend, vruchtbaar’ betekent, meldt het bureau. De naam werd zowel in hogere als lagere sociale kringen gebruikt. Ook de Felix Chair kent volgens i29 universele waarden en wel comfort, functionaliteit en flexibiliteit.

Visueel komt het verbindende karakter van de Felix Chair tot uitdrukking in de rug. In groepsopstelling vormen de ruggen samen een geheel. De twee kleuren van de rug accentueren het verbindende karakter. In groepsopstelling behoort de stoel tot beide aangrenzende groepen.

Hierdoor verschuift de grens tussen ‘individu’ en ‘groep’ en ontstaan er extra esthetische mogelijkheden voor de architect, aldus i29.

Fotocredits: Jan Willem Kaldenbach

Zelf een evenement organiseren in Felix Meritis?
Vraag wat de mogelijkheden zijn voor jouw evenement!
We staan open voor reserveringen vanaf maart 2020