Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95

Go green: 4 tips voor een duurzaam evenement

In de afgelopen jaren is duurzaamheid hoog in het vaandel komen te staan: niet alleen speelt het een grote rol in ons dagelijks leven, het beïnvloedt ook onze zakelijke beslissingen en koopgedrag. Consumenten maken nu hun keuzes vanuit een ethisch perspectief: ze geven de voorkeur aan bedrijven met een hoge waardering voor duurzaamheid en hebben een sterke mening over hen die dat niet doen. Natuurlijk, als je  ervoor kiest om ‘ecologische duurzaamheid’ en ‘milieuvriendelijkheid’ te hebben als normen voor de manier waarop je bedrijf werkt, zul je dit in al je zakelijke activiteiten willen doortrekken. Dit geldt ook voor de evenementen die je bedrijf organiseert: externe vergaderingen, diners met partners of bedrijfsfeesten. Hoe zorg je ervoor dat je zakelijke evenementen duurzaam en milieuvriendelijk zijn? We hebben drie essentiële tips:

Serveer biologisch, liefst vleesloos, eten 

Het lijkt logisch, maar dit is de eerste stap naar het hosten van een duurzaam evenement. Als je een bedrijf bent dat jouw evenement op een externe locatie wil hosten, wil je ervoor zorgen dat ze biologisch voedsel serveren, het liefst zelfs vleesloos. Als eventplanner of locatie, kun je biologische opties aanbieden.

Kies een duurzame en milieuvriendelijke locatie

Vermijd locaties met weinig natuurlijk zonlicht, zoals kelders of grote oude hallen die constant verwarmt moeten worden. Of locaties waar nog geen LED-verlichting wordt gebruikt. Doe je onderzoek en ontdek wat de locatie doet om duurzaam te zijn. Het is geweldig dat je milieubewust bent – Zorg dat je locatie dit ook is.

Ook duurzaam: recycling & papierloos

Probeer plastic te vermijden op je evenementenlocaties. Als dat niet gaat, zorg dan dat het stevig en herbruikbaar is. Recycle bijvoorbeeld de badges. Communiceer digitaal en print zo min mogelijk papier. Kijk ook wat je locatie op dit gebied doet om het milieu te ondersteunen.

Geef terug aan de maatschappij

Bedenk wat goed bij jouw organisatie past en probeer iets terug te geven aan de maatschappij. Dit kan door tijdens een evenement geld in te zamelen voor een goed doel. Of compenseer de CO2-uitstoot van de bezoekers die met de auto naar jouw evenement zijn gekomen. Nog beter: moedig aan om met het openbaar vervoer te komen. Kan je zelf niet direct een ‘geef terug’ actie bedenken? Werk dan samen met organisaties die dat wel doen.

Op zoek naar een evenementenlocatie?
Ben je op zoek naar een locatie die al deze dingen doet en zelfs nog verder gaat? Al onze cultuurhuizen recyclen, serveren biologisch voedsel, hebben ruimtes met natuurlijke verlichting en nemen energiebesparende maatregelen. Wist je dat alle inkomsten die Amerpodia haalt uit het verhuren van haar locaties, ten goede komt aan de programmering van deze cultuurhuizen? Hiermee proberen we mensen te verbinden en nieuwe inzichten te geven en een substantiële bijdrage te leveren rondom maatschappelijke vraagstukken.

Vragen of een locatie boeken? Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Bart

Sales & Events manager

Wil je een evenement bij ons organiseren?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.