Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95

CASE: GrafanaCon in het Compagnietheater

Wie?

Grafana Labs is een jong IT-bedrijf dat een open platform biedt voor het visualiseren en analyseren van alle soorten meeteenheden. Met de software van Grafana kunnen gebruikers hun data op een erg visuele en aantrekkelijke manier bij elkaar brengen en presenteren, ongeacht waar de data zijn opgeslagen. Omdat de software gratis is, wordt deze vrijwel overal en door iedereen gebruikt: van specialisten in enorme bedrijven die met veel meeteenheden te maken krijgen tot amateurs die Grafana gebruiken voor hun hobbyprojecten.

Wat?

Een keer per jaar organiseert Grafana Labs GrafanaCon, een tweedaags evenement waarbij mensen uit de hele wereld worden uitgenodigd om te spreken over het controleren van tijdreeksgegevens.

Wanneer?

1-2 maart 2018

Waar?

Compagnietheater. Kloveniersburgwal 50, Amsterdam

Doel 

Grafana Labs heeft een zeer hechte gemeenschap. Het doel van het evenement was om mensen met verschillende achtergronden, beroepen en interesses bij elkaar te brengen en ze de gelegenheid te geven om contact te leggen, ideeën te delen en van elkaar te leren.

Tech events in Amerpodia
Brian Goodman Photography

 

Uitdagingen en oplossingen:

  • Omdat de gemeenschap van Grafana over de hele wereld verspreid is, was het essentieel dat het evenement plaatsvond in een stad die voor alle deelnemers eenvoudig te bereiken was. Dankzij de internationale, technisch onderlegde gemeenschap en de goede vervoersmogelijkheden naar andere zakencentra, is Amsterdam de perfecte locatie voor een evenement als GrafanaCon. Het bruisende culturele leven en de talloze entertainmentmogelijkheden gaven voor de organisatoren de doorslag wat betreft de locatie.
  • Grafana Labs vermijdt typische hotel- en conferentiecentra en is altijd op zoek naar unieke locaties met een fascinerende geschiedenis. Het Compagnietheater van Amerpodia is een gerenoveerde achttiende-eeuwse kerk. Het theater is met zijn betoverende interieur een perfecte combinatie van oud en nieuw, klassiek en modern, hip en chic. Het Compagnietheater in het centrum van de stad, met uitzicht op de prachtige gracht, was de ideale locatie voor GrafanaCon.
  • Om de deelnemers te beschermen tegen het onvoorspelbare Nederlandse weer, hebben de organisatoren het hele evenement, inclusief het officiële programma, ontbijt, lunch, diner en afterparty, in het gebouw gepland. Dankzij de knusse break-outruimtes, het ruime café en de foyer voelden de deelnemers van GrafanaCon zich helemaal thuis.
Brian Goodman Photography

 

Resultaten: Tientallen fascinerende presentaties, honderden productieve contacten, duizenden positieve emoties.

“Het evenement is praktisch vlekkeloos verlopen. Ik heb geweldige feedback van onze deelnemers gekregen over het personeel van de locatie, de manier waarop de conferentie is gehouden en hoe alles eruitzag: het geheel zat ontzettend goed in elkaar.”

– Trent White, VP, Marketing & Design @ Grafana

Korte feiten:

  • 2 dagen
  • 350 deelnemers uit de hele wereld
  • 5 ruimtes in het fantastische Compagnietheater
  • Gehele dag catering
  • Uitgebreid audiovisueel pakket
  • Complimenten en positieve feedback van de deelnemers

Voor meer informatie over het houden van uw zakelijke evenement in een van de locaties van Amerpodia vult u ons formulier in, of neemt u telefonisch contact op: +31 20 589 16 80

Martien

Sales & Events Manager

Wil je een evenement bij ons organiseren?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.