Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95

Zo dompel je de bezoeker onder in een unieke ervaring

Op 2 september stonden de Rode Hoed en het Compagnietheater op de route van Unique Tour d’Amsterdam. Tijdens deze tour kon je per tuktuk, boot, bus of te voet meerdere locaties bezoeken – een initiatief van Unique Venues of Amsterdam. Een mooi moment om te laten zien waar Amerpodia goed in is: evenementen opzetten waarbij je de bezoeker compleet kunt onderdompelen in een unieke ervaring! Bart, Sales & Events manager bij Amerpodia en bestuurslid van Unique Venues of Amsterdam, licht toe hoe we voor twee locaties een unieke ervaring op hebben gezet.

Bereikbaarheid, faciliteiten, gastvrijheid. Iedere locatie kent het bekende rijtje wel. Opvallend is dat deze USPs vaak niet tot nauwelijks van elkaar verschillen. Daarom raad ik aan om deze algemene pluspunten links te laten liggen en dieper te graven wat jouw organisatie uniek maakt.

Zo is de Rode Hoed bijvoorbeeld de grootste schuilkerk van Nederland. Het unieke aspect van het Compagnietheater speelt zich binnen de muren af. Dit cultuurhuis heeft een sterke programmering die wordt gevormd door goed te luisteren naar de stem van de bezoeker.

Een productieteam als geen ander

Bij Amerpodia hebben we een productieteam dat verantwoordelijk is voor de commerciële verhuur en voor de culturele programmering. Door die tweeledigheid zijn we erg goed in staat een evenement om te toveren tot een complete ervaring – inclusief catering opties en passende programmering. Vooral bij evenementen waarbij beleving hoog in het vaandel staat, wordt duidelijk hoe gestroomlijnd dit proces is. Geen aanvraag is te gek voor ze!

Rode Hoed versus Compagnietheater

Bij de Rode Hoed zijn we gegaan voor een concept waarbij de sfeer rondom een schuilkerk goed naar voren kwam. Dit deden we door de lichten te dimmen, met kaarsen de ruimte te verlichten en Sales & Events Manager Martien Stegeman een ceremoniële functie te geven. De toevoeging van een live optreden van onze orgelspeler op het werkende orgel, maakte de beleving compleet. We hebben gekozen voor een uitgebreide selectie aan hapjes, begeleid door een cocktail die, hoe kan het ook anders, fel rood van kleur was.

Bij het Compagnietheater zijn we voor een heel ander concept gegaan. Hier hebben we het gevoel gecreëerd dat je ook krijgt wanneer je naar een van onze programma’s in de Grote Zaal gaat. Een groep breakdancers kreeg de mogelijkheid om te experimenteren met de grenzen van dans voor het uitgenodigde publiek. Dat publiek genoot ondertussen van een lekkere (vegan)burger en ons huisgebrouwen bier. Deze ontspannen, urban setting past perfect bij het Compagnietheater.

Bart

Sales & Events Manager

Wil je ook een uniek evenement organiseren?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.