Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95

Profiteren van netwerkevenementen

Netwerken is een essentieel onderdeel van iedere bedrijfstak: het is een geweldige manier om u professioneel te ontwikkelen en uw kennis met anderen te delen. In de evenementensector draait alles om wie je kent en de beste netwerkers krijgen meestal de beste deals.

De kunst van het leggen van professionele contacten die bijdragen aan uw persoonlijke groei en bedrijfsontwikkeling is moeilijk onder de knie te krijgen, maar het is niet onmogelijk. We hebben de vijf belangrijkste tips over netwerken en hoe u hiervan kunt profiteren op een rijtje gezet.

Stel uw doelen vast

Bedenk wat de redenen zijn dat u dit evenement bezoekt. Bent u op zoek naar strategische partners? Wilt u uzelf en uw bedrijf zichtbaarder maken? Wilt u uw kennis delen en anderen helpen? Of wilt u eindelijk die ene persoon ontmoeten achter wie u al maanden aan zit?

Als u deze vraag beantwoordt, komt u erachter of dit evenement inderdaad de moeite waard is. En zo ja, dan weet u beter waaraan u uw tijd en energie moet besteden.

GrafanaCon in Compagnietheater

Doe uw huiswerk

Verricht wat onderzoek voordat u naar een netwerkevenement gaat. Bekijk de lijst met deelnemers en keynote-sprekers en bedenk met wie u wilt praten en waarom. Kies vijf tot tien mensen die u kunnen helpen om uw doelen te bereiken en probeer ze te leren kennen. Zet voorafgaand aan het evenement de eerste stap door contact te leggen via LinkedIn of een ander sociaal netwerk. Wissel een paar berichten uit en probeer gemeenschappelijke interesses te vinden: op die manier is het makkelijker om ze tijdens het evenement te benaderen.

Bedenk interessante onderwerpen om over te praten

Als u uw huiswerk goed doet, is het eenvoudig om uw gesprekken te personaliseren en de juiste indruk achter te laten. Bedenk wat u wilt zeggen: probeer om bij belangrijke kwesties te blijven en niet af te dwalen naar irrelevante zaken. Bereid vragen voor om de andere deelnemers beter te leren kennen, praat over overwerpen die voor beide partijen interessant zijn en onthoud dat je met een glimlach ver kunt komen.

MPI Netherlands Chapter in Rode Hoed

Sta open

U weet nooit wat het evenement zal brengen. Het is handig om bepaalde doelen voor ogen te hebben, maar blijft openstaan voor kansen die zich voordoen. Ga langs de kant staan, orden uw gedachten, scan de ruimte en volg uw intuïtie. U zult versteld staan van wat er uit toevallige ontmoetingen kan voortkomen.

Forceer het niet

Er zijn dagen waarop u moe bent, zich niet goed voelt of gewoon niet in de stemming bent om sociaal te zijn. U kunt uw charme en charisma niet aanzetten, zoals een lamp of een computer, en op zo’n dag is het het beste om het niet te forceren. Netwerken moet authentiek zijn, dat wil zeggen dat u oprecht interesse toont in uw gesprekspartner, diens interesses en ambities. Als u een offday hebt, probeer dan om het niet te forceren. Misschien komt u toevallig een oude bekende tegen of vangt u een interessant gesprek op. Hierdoor kan uw dag een heel andere wending krijgen en wordt uw stemming vanzelf beter. Als dit echter niet gebeurt, ga dan lekker naar huis. Er komen nog meer netwerkevenementen.

SPICY talks in De Nieuwe Liefde

Netwerken heeft veel positieve aspecten: het creëert mogelijkheden, versterkt relaties en stelt u in staat om anderen te helpen. Amerpodia heeft veel ervaring met het organiseren van netwerkevenementen voor professionals in verschillende bedrijfstakken. Wij weten hoe we een prettige sfeer kunnen creëren waarin mensen gemakkelijk waardevolle contacten leggen.

Voor meer informatie over het houden van uw zakelijke evenement in een van de locaties van Amerpodia vult u ons formulier in, of neemt u telefonisch contact op: +31 20 589 16 80

Laura

Sales & Events Manager

Wil je een evenement bij ons organiseren?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.