Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95

Rondje van de zaak | Terugblik 22 april: Professionals over de persconferentie

Live vanuit Felix Meritis: #rondjevandezaak! Een twee wekelijks programma, makkelijk te volgen vanuit huis. Deze rondetafelsessie is live te volgen vanuit Felix Meritis, gehost door de inspirerende professional: Robert Daverschot.

In de livestream van woensdag 22 april werd de persconferentie van de dag ervoor besproken. Hierin werd duidelijk dat evenementen tot 1 september niet door zullen gaan en dat de contactberoepen (waaronder horecazaken) gesloten moeten blijven tot 20 mei. Tijdens de livestream bespraken de professionals binnen de evenementenbranche en horecazaken de gevolgen en hun kijk op dit nieuws.

Clayde Menso, directeur van Amerpodia: ‘’Ik had toch gehoopt op meer perspectief. Nu kan dit nog wat vroeg zijn, maar we hebben de afgelopen tijd allemaal erg ons best gedaan om ons aan te passen aan de anderhalve meter werkelijkheid en als er in de persconferentie dan nog niet eens een idee komt van wanneer de maatregelen kunnen worden afgezwakt, is dit wel teleurstellend.’’

Ondanks de situatie gaven de professionals toch met enthousiasme allerlei tips. Zo gaf Pieter Bas Boertje, eigenaar van D&B Eventmarketing, als tip: ‘’Maak mensen binnen of buiten jouw bedrijf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe concepten. Zo zitten 6 van mijn collega’s in een innovatieteam waar allemaal te gekke ideeën uit komen.’’ Daan Bonsen, eigenaar van vele horecazaken: ‘’Mijn tip is om je kosten in kaart te brengen, misschien niet het leukste om te doen maar erg handig, en ga met verhuurders en leveranciers praten hoe je hier gezamenlijk uit kan komen.’’

Naast de tips kwamen ook allerlei vernieuwende alternatieven en mogelijkheden aan bod. Zo ook bij Hans van der Linde, eigenaar en oprichter van Van der Linde Catering: ‘’Ons team is al druk bezig met het ontwikkelen van een speciale culinaire boxenreeks, zoals borrel-, power- en lunchboxen, wat we voor verschillende online evenementen zouden kunnen leveren.’’ Ook Clayde Menso kwam met een creatief alternatief om toch de interactie te kunnen stimuleren:  ‘’Twee weken terug hadden we op de vrijdag om 8 uur een live ‘morning rave’ georganiseerd door Connor Schumacher, choreograaf en beeldend kunstenaar, in Rotterdam. Dit is een goede ochtendgymnastiek om je dag mee te beginnen voordat je aan je werk gaat. Je zag echt tig mensen feest met elkaar vieren. Het was zo’n een succes!’’

Wil je meer weten over de sprekers en hun achtergrond? Hier zetten we iedereen nog even op een rijtje:

Pieter Bas Boertje

Pieter Bas is sinds december voorzitter van IDEA, de vereniging van toonaangevende en onafhankelijke livecommunicatie- en eventbureaus in Nederland. Daarnaast is hij eigenaar van D&B Eventmarketing. Verder begeleidt hij bij nlgroeit en bij ondernemersvereniging Entrepreneurs’ Organization start ups en scale ups bij de uitdagingen in het ondernemerschap.

Daan Bonsen

Daan Bonsen is momenteel eigenaar van de horeca zaken: Karavaan, Cafe Panache, Frida Cantina en Carter Bar & Kitchen. In het verleden is hij tevens eigenaar geweest van Vesper bar, Hugo’s Bar & Kitchen, Chapter 21, Americano Bar & Kitchen, Franklin Bar & Kitchen en Curtain Club.

Pieter Bas BoertjeDaan Bonsen

(Pieter Bas Boertje links, Daan Bonsen rechts)

Clayde Menso

Clayde Menso is algemeen directeur van Amerpodia B.V. Voorheen was hij vier jaar directeur-bestuurder van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en zes jaar programmamanager Cultuur bij Stichting DOEN.

Hans van der Linde

Hans van der Linde is eigenaar en oprichter van Van der Linde Catering. Van der Linde Catering is voortgekomen uit een familiebedrijf en inmiddels landelijk werkzaam. Hans heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de horeca, hospitality en eventbranche.

(Clayde Menso links, Hans van der Linde rechts)

Kijk de livestream terug via de link op YouTube!