Direct telefonisch contact: +31 (0) 20 589 1680

Rode Hoed

Ooit was de Rode Hoed een schuilkerk, nu zijn we een safe haven voor kritische en nieuwsgierige denkers en doeners. Hier vinden voorlopers van maatschappelijke tendensen een onafhankelijk podium.

Ga naar Rode Hoed

Compagnietheater

Het Compagnietheater (a.k.a. CT) is een cultureel onderkomen voor heel Amsterdam. Een podium voor interdisciplinaire vormen van kunst en cultuur. We programmeren kris kras door elkaar: film, dans, mode, theater, expositie, muziek en festivals. Wat alles verbindt is de rode draad: stedelijke en maatschappelijke thema’s in de kunsten.

Ga naar Compagnietheater

De Nieuwe Liefde

De Nieuwe Liefde biedt ruimte voor verwondering over de wereld om ons heen. Met de kunst van het woord en onderzoekende programma’s reflecteren we op ons denken en doen. Verwacht taalkunstenaars, meestervertellers, inspirerende overpeinzingen en ideeën om hoofd en hart te beroeren.

Ga naar De Nieuwe Liefde

Felix Meritis

Felix Meritis wordt op dit moment grondig gerenoveerd om in maart 2020 haar deuren weer te openen. Felix Meritis ontwikkelt zich tot een vrijplaats voor de nieuwsgierige mens waar ruimte geboden wordt voor kennisdeling, prikkelende experimenten, nieuwe perspectieven en slimme oplossingen om de complexiteit van vandaag te duiden en na te denken over de toekomst. Tot de opening in maart 2020, gaat Felix Mertis op bezoek. Op 9 mei en 23 augustus in Artis.

Ga naar Felix Meritis

Steun de culturele programmering!

Onze huizen vormen samen een culturele familie. We maken publieksprogramma's om mensen nieuwe inzichten te geven en maatschappelijke thema's aan te kaarten. Je kan onze programmering extra steunen door een kleine donatie te doen bij het kopen van een kaartje voor een programma óf je kunt een vergadering, congres of diner organiseren in een van onze huizen. Met de inkomsten uit zaalverhuur bekostigen wij onze culturele programma's.