Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80
Felix Meritis

Concertzaal

Historische allure

Wist je dat deze concertzaal geruime tijd de belangrijkste concertzaal van Amsterdam was? Het is dan ook de oudste concertzaal van West-Europa en beroemd om haar akoestiek. Zo traden bekende componisten als Schumann en Brahms hier op. Is het daarna nog steeds gebruikt voor muziek? Jazeker, want deze zaal werd later opgericht als departement van de muziek. Het unieke aan deze zaal is dat de oude traditionele elementen nog steeds erg goed zichtbaar zijn. Zo is dat te zien aan het balkon, de silhouetten, versieringen en de kleur.

De Concertzaal is uitermate geschikt als plenaire ruimte voor congressen, diners, feesten, presentaties en natuurlijk nog steeds voor optredens. Hierbij kan je het geluid van vroeger nabootsen door het gebruik van de akoestische wanden maar je kan ook gebruik maken van de nieuwste techniek. Daarnaast bevat de open ruimte veel daglicht voor diners in de middag, maar de ruimte kan ook volledig verduisterd worden voor feesten en presentaties. Deze zaal is te vinden op de begane grond waardoor dit zeker een zeer goede combinatie kan zijn met andere zalen en de receptie.

Begane gond | 231M2

400 pax

300 pax

120 pax

180 pax

38 pax

Eigenschappen, faciliteiten en service

Een prachtige unieke concertzaal met uitstekende akoestiek. Door een nieuw ventilatiesysteem is het zelfs met de maximale capaciteit van 400 personen zeer goed toeven.

Concertzaal met grandeur
Uitstekende akoestiek
Prachtige authentieke ornamenten
Volledige verduistering mogelijk
Livestream mogelijkheden
Diverse opstellingen mogelijk
Wi-Fi

Dennis

Sales & Events Manager

Geïnteresseerd in Felix Meritis?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact op.

 

Maak van deze zaal een Livestream Studio

Van presentatie, seminar tot aan ronde tafel gesprek: je bereikt je publiek online. De Livestream Studio maakt dit mogelijk. De apperatuur is in alle vier de huizen en in verschillende opstellingen beschikbaar.