Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80
Rode Hoed

Oosterhuiszaal

De voormalige Remonstrantse schuilkerk is groots maar intiem

Deze voormalige schuilkerk uit de zeventiende eeuw is de grootste in zijn soort in Nederland. Een unieke locatie met houten pilaren, authentiek houtwerk en twee balkons. Een voormalige priester ontdekte in 1989 dat het pand leeg stond en veranderde de functie in een ontmoetingsplek voor discussie over maatschappelijke vraagstukken. Deze zaal is vernoemd naar de mede-oprichter van de Rode Hoed, Huub Oosterhuis, de vader van Trijntje Oosterhuis. De ruimte is bekend van politieke debatten en tv-opnames van Sonja Barend en Collegetour.

De Oosterhuiszaal is uitermate geschikt voor ceremonies, diners, congressen, voorstellingen en feesten. De zaal beschikt over twee verdiepingen en heeft unieke en originele elementen, zoals onder andere het orgel. Deze kan nog steeds bespeeld worden. Daarnaast zijn de pilaren, de preekstoel, de raampartijen, het plafond en de vloer nog vrijwel in originele staat. De zaal is flexibel inzetbaar en er zijn veel opstellingen mogelijk. De ruimte kan volledig verduisterd worden, de akoestiek is bijzonder goed en onze vaste technici zijn bij de prijs inbegrepen. De Oosterhuiszaal is met andere woorden een mooie, ruimtelijke zaal met zichtbare historie.

Begane grond | 360m2

450 pax

200 pax

450 pax

90 pax

45 pax

Eigenschappen, faciliteiten en service

Het unieke aan de zaal zijn de twee balkons met uitstekend zicht op het podium. De originele kansel en het gerestaureerde orgel geven de Oosterhuiszaal zijn eigen karakter. Groots, chique en toch intiem. Bij 50 of 450 gasten blijft de zaal sfeervol, prettig en mede door de houten gewelven is de akoestiek uitstekend. Deze zaal heeft de volgende mogelijkheden:

Theaterverlichting
Uitgebreide audio- en videomogelijkheden
Flexibele opstellingen
Beamer en scherm
Uitmuntende akoestiek
Geluidsinstallatie
Verduistering
Livestreaming faciliteiten
Twee balkons
Yamaha C7 piano
Draadloze klikker voor presentaties
Natuurlijk daglicht
Wi-Fi

Brechtje

Sales & Event Manager

Geïnteresseerd in de Rode Hoed?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact op.