Questions? Give us a call: +31 20 589 16 95
Rode Hoed

Oosterhuiszaal

De voormalige Remonstrantse schuilkerk is groots maar intiem

Deze voormalige schuilkerk, uit de zeventiende eeuw, is de grootste in zijn soort in Nederland. Een unieke locatie, met houten pilaren, authentiek houtwerk en twee balkons. De Oosterhuiszaal is een fantastische zaal voor conferenties, concerten, lezingen, recepties, gala avonden en diners. Deze zaal is vernoemd naar de mede-oprichter van de Rode Hoed, namelijk Huub Oosterhuis, de vader van Trijntje Oosterhuis. De voormalige priester ontdekte dat het pand in 1989 leeg stond. Hij veranderde de functie van het pand in een ontmoetingsplek voor discussie over maatschappelijke vraagstukken. De zaal is bekend door politieke debatten en de tv-opnames van Sonja Barend en Collegetour die hier gehouden werden.

De Oosterhuiszaal is uitermate geschikt voor ceremonies, diners, congressen, voorstellingen en feesten. De zaal beschikt over twee verdiepingen wat de mogelijkheden groot maakt. Het unieke aan deze zaal zijn de originele elementen van de kerk die behouden zijn gebleven zoals het orgel, wat nog steeds bespeeld kan worden, de pilaren, de preekstoel, de raampartijen, het plafond en de vloer. Daarnaast is deze zaal erg flexibel inzetbaar. Zo is de akoestiek zeer goed en zijn veel opstellingen mogelijk. Ook kan de ruimte volledig verduisterd worden. Onze vaste technici zit verder inclusief in de prijs. Kortom, de Oosterhuiszaal is een mooie ruimtelijke zaal waarbij de historie goed te zien is.

Begane grond | 360m2

450 pax

200 pax

450 pax

90 pax

Eigenschappen, faciliteiten en service

Het unieke aan de zaal zijn de twee balkons met uitstekend zicht op het podium. De originele kansel en het gerestaureerde orgel geven de Oosterhuiszaal zijn eigen karakter. Groots, chique en toch intiem. Bij 50 of 450 gasten blijft de zaal sfeervol, prettig en mede door de houten gewelven is de akoestiek uitstekend. Deze zaal heeft de volgende mogelijkheden:

Theaterverlichting
Uitgebreid audio- en videomogelijkheden
Flexibele opstellingen
Beamer en scherm
Uitmuntende akoestiek
Geluidsinstallatie
Verduistering
Livestreaming faciliteiten
Twee balkons
Yamaha C7 piano vleugel
Draadloze klikker voor presentaties
Natuurlijk daglicht
Wi-Fi

Bart

Sales & Event Manager

Geïnteresseerd in de Rode Hoed?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact op.