Direct telefonisch contact: +31 20 589 16 80
Felix Meritis

Shaffyzaal

Knus en feestelijk

In deze heerlijk kleurrijke zaal werden oorspronkelijk natuurkundige proeven uitgevoerd. Hierbij stond het publiek op het balkon rondom de zaal naar beneden te kijken hoe de professoren dit deden. Een van deze oefeningen was de valproef waarbij er een gat werd gecreëerd in het plafond tot onderaan het pand om de zwaartekracht te meten. Het zal je daarom misschien niet verbazen dat dit het Departement van Natuurkunde was. Maar waar dankt de Shaffyzaal haar naam aan? Aan de beroemde zanger Ramses Shaffy die hier samen met Liesbeth List en Freek de Jonge optraden.

De Shaffyzaal is uiterst geschikt voor voorstellingen, creatieve break-outs, feesten, recepties en diners. Met de ramen rondom de zaal komt veel daglicht binnen maar deze kunnen ook geheel verduisterd worden voor een voorstelling of feest. Uniek is de eigen ontvangstruimte met bar die in de zaal met een grote wand is gecreëerd. Ook zijn er veel uitbreidingsmogelijkheden vanwege het balkon en de extra ruimte hierachter. Het design wat afgeleid is uit de creativiteit die volop stroomde in de tijd van Shaffy, de techniek en akoestiek zijn helemaal anno nu en zeer vernieuwend.

2e Verdieping | 220 m2

200 pax

150 pax

80 pax

100 pax

34 pax

Eigenschappen, faciliteiten en service

De invloeden uit de Shaffytijd waren een inspiratiebron voor het huidige design van de Shaffyzaal. Je kunt het balkon en de bovenliggende Shaffyfoyer bij de ruimte betrekken.

Hoogstaande technische installaties
Theaterlicht
Veelzijdige ruimte met flexibele opstellingen
Warme en uitgesproken stijl
Wi-fi voor je gasten
Volledige verduistering mogelijk

Dennis

Sales & Events Manager

Geïnteresseerd in Felix Meritis?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact op.

Maak van deze zaal een Livestream Studio

Van presentatie, seminar tot aan ronde tafel gesprek: je bereikt je publiek online. De Livestream Studio maakt dit mogelijk. De apperatuur is in alle vier de huizen en in verschillende opstellingen beschikbaar.